Datakafé med ny vri

Vi hører flere savner litt hjelp til å bruke digitale medier - så vi gir oss ikke så lett. Nå er det på'n igjen. Første seanse 23. november kl 1400 på Os frivilligsentral.

Pc-ene, nettbrettet eller mobiltelefonen kan åpne for interessante opplevelser. Det er fullt mulig, ja, egentlig ganske enkelt, å bla i gamle (lokal)aviser på nettet og finne fram til det du trodde du hadde glømt. 

Nesten alle osinger kjente den legendariske postkjøreren - «Per Post». I 1973 avrunda han yrkeskarrieren etter 30 år på veien. I starten – under krigen – var fremkomstmiddelet sykkel på barmark og spark om vinteren. Bildet viser «go-karen» klar for innsats. 

Vi tenkte å vise hvordan en kan bla i gamle aviser og bistå slik at alle kan klare dette på egenhånd etter en liten demonstrasjon. 

Dette er altså en slags re-start på data-kafeen. Og vi hjelper naturligvis også til med små problemer som kanskje noen kan ha med diverse tekniske duppeditter. Vi kan naturligvis slett ikke alt, men uansett kan vi forhåpentligvis bistå med litt assistanse. 

Og får vi litt ekstra tid på oss, er det utrolig hva vi kan nøste opp i. I tillegg kan vi naturligvis friste med en kaffesup i tillegg.

2024 © Os Frivilligsentral i Østerdalen